lauantaina, maaliskuuta 22, 2008

Pääsiäistä!

Hyvää Pääsiäistä kaikille!


Tein tälläisen pääsiäiskanan, sen nimi on muKana
Lankana Toikalta joskus ostettu villa-alpakka. Neulottu periaatteessa kuin pipo, kavennettukin melkistä samoin..tuon pään vain tein siihen "siivelle". Heltta, pyrstö ja nokka on itse värjättyä sisua tms. huopumatonta, karkeaa lankaa. Heltta, pyrstö ja nokka on virkattu kanaan ennen huovutusta.



Tämä on tähän mennessä oman arvioni mukaan isotöisin neuletyö. Minun pyydettiin tekemään vanhalle kastemekolle toisio. Noh, pelkästään langan etsimiseen meni monta viikkoa ja monta virheostosta (jotka nyt odottavat inspiraatiota tuolla kaapissa). Samanlaista hieman buclee-tyylistä lankaa ei kertakaikkiaan ollut missään. Tilasin sitten ohuen ohutta Merinosilkkiä, jota neuloin kolminkertaisena. Että osasi olla rasittava lanka, tulee vyyhdillä, vyyhdissä on PALJON! ohutta, helposti sotkuuntuvaa lankaa..yhdessä vyyhdissä on lankaa 1400 metriä..vyyhtejä oli 3..eli kerittävää riitti. Onneksi oli hyrrä...lankaa tosin ei voinut keriä sillä suoraan, olisi katkennut pyöräyttäessä..niinpä minä kerin ja mies päästeli lankaa hyrrältä. Mallineulos oli tavallaan ihan helppo, mutta reilut 600 silmukkaa kerroksella...Tuntui, että työ ei valmistu IKINÄ! TOOooodella hidasta hommaa!!
Tuli ihan nätti, mutta en ihan heti ole vapaaehtoinen tekemään toista samanlaista.
Nyt vähään aikaan ei tule varmaan tehtyä muuta kuin helppoja ja nopeita töitä ilman mitään malleja. Itse asiassa tuollaisia yhden illan muKanoja ja huovutettuja pipoja onkin valmistunut muutama.



Tänään töistä tullessa näin jotain uskomatonta. En muista ikinä ennen nähneeni 22.3. joutsenta. Reppana on joko nyt jo tullut pohjoiseen tai sitten ei ole lähtenyt ollenkaan etelään. Maailma muuttuu..

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kastemekko on kaunis ja herkkä - ja siitä tulee varmasti suvun aarre.

Anonyymi kirjoitti...

Voi VAU, onpa upea! Tuolla työllä todella on nyt ja jatkossakin suunnattomasti arvoa, enkä nyt tarkoita rahassa mitattavaa!