sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Hirveä hässäkkä

Ei millään kerkiä kaikkea, päivittäminen on joutunut kärsimään muun elämän takia. On opintojen, töiden, Akku-projektien, MLL:n yms. kanssa ollut omat tekemisensä ja lisäksi meitin koira (16v) tuli elonsa päähän ja piti lopettaa. Pojalle kerroin (pelkuruuttani ) varovasti ennen lopettamiseen vientiä näin:

minä: Sinähän olet huomannut, miten hurjan huonossa kunnossa Tina on. Sillä on varmasti kipujakin kovasti. Me ei voida antaa koiran kärsiä ja siksi olen tilannut Tinalle eläinlääkäriajan ja siellä eläinlääkäri katsoo, voiko Tinaa auttaa ja parantaa vai pitääkö se nukuttaa. (vaikka siis tiesin, että lopetetaan eikä katsota voiko enää auttaa)

Kohta 6 Vee: Voi, ei, voi ei, voi ei!!! Me joudutaan tulemaan tyhjin käsin kotiin. Voi ei, voi ei, voi ei! Mä TIEDÄN että me joudutaan tulemaan tyhjin käsin kotiin. Voi itku äiti, miksi sinä menit tilaamaan sen ajan!!!

minä: mutta Tina-raukalla on kipuja ja se kärsii. Ymmärrän, että sinun on vaikea luopua koirasta, mutta pakko meidän on viedä se eläinlääkärille. Ja kuule, se se vasta on suurta rakkautta, että raskii luopua rakkaastaan jos sillä on kipuja.

Kohta 6 Vee: nii, mutta ei se oo niin vaan helppoa luopua koirastaan!! Miksi sinä menit tilaamaan sen ajan. Jos se nukutetaan, nii mä en KESTÄ!

Olemme käyneet läpi hyvin yksityiskohtaisesti mitä tapahtuu kun koira (ja lintu ja ihminen ja kala ja ...) kuolee. Minne menee henki ja minne menee luut, minne lihat ja minne karvat.

Tiesinkin, että tulee olemaan pojalle rankkaa, mutten kuunaan osannut ennakoida kaikkea mitä kysyy. Nukuttamisesta on nyt kulunut reilu viikko ja aina välillä poika toteaa, että "tänne meidän kotiin on jäänyt Tinan ääniä", uikutusta ja tassujen rapinaa. Vahvoja on vielä muistot..itselläkin. Välillä pitää nostaa leivänpala lattialta, kun muistaa ettei sitä enää kukaan lattialla syökään.

No, on sitä neulottukin...
Nämä on kaikki "uudemman sarjan ufoja" ja nyt FUFOja. Vasemmalla kuvassa Sivillasta (villasilkistä)
neulotut housut, joiden haarasauman ompelu on jäänyt..its'asiassa on sitä vitkuteltu tuon kanssa enemmänkin, mutta ensimmäisen kuvan kaltaisessa muodossa oli silloin kun Fufoilu alkoi. Seuraavassa kuvassa näkyvät housut valmiina ja samaa sarjaa villatakki. Villatakki on vieläkin vähän ufo..siitä puuttuu napit. Virkatut reunukset ja kappaleiden yhteenompelemisen sentään olen saanut tehtyä tässä fufoillessa.
Tämä setti on menossa veljen pojalle, joka pääsi viime viikolla sairaalasta kun siskonsa ylsi 2 kilon rajapyykkiin. Tähän settiin pitäisi vielä tehdä hattu. Hattu ei vielä ole edes aloitettu, mutta luen sen kuitenkin olevan fufo siksi, että se kuuluu tähän settiin ja siskonsa setissä on jo hattu. Ihan must siis.

Seuraavissa kuvissa on bambua. Lanka on AIVAN IHANAA Classic yarnsin Bamboo Softia (100% bambua).
Kuvassa ufot housut on jo fufoja. Eli fufoilun alettua oltiin vaiheessa, että toiset housut oli neulottu kokonaan, muttei ommeltu kiinni. Toiset oli haaraan asti neulottu ja ei tietenkään ommeltu. Koristelin Lumin housut vielä peppu-ruusulla.
Kahdessa seuraavassa kuvassa on vielä samat housut takkien ja lakkien kanssa. Takit on muutoin valmiit, mutta napit puuttuu. Arvatkaa mitä inhoan enemmän kuin päättelyä...
Nikon lakki on periaatteessa "se perinteinen", mutta se on aloitettu ja lopetettu värin vaihtoon ja toinen väri on tehty erillisenä kappaleena ja lopuksi kappaleet on ommeltu yhteen (oliko riittävän sekavasti selitetty?).
Lumin hattu on tehty ihan perinteisesti. Molempien takkien kaula-aukko on tehty virkkaamalla mutuna. Lasten nimet on kirjottu helmaan.
Housut on neulottu mahdollisimman pitkälti niin, ettei tarvitsisi kovin ommella. Kehittelin haarakavennuksiin tavan, joka mahdollisti neuloa takakavennukset yhteen yhdessä, vähän kahden puikonpättelyn tyyliin. Hankala selittää, otan vaikka myöhemmin lisää kuvia.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, lemmikin menetys on todella surullista. Ihanaa, kun olette keskustelleet asiasta pojan kanssa paljon, se auttaa.

majutoto kirjoitti...

Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

peraktoto kirjoitti...

Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
Penasarankan Game nya Seperti apa???
Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

artistoto kirjoitti...

Menarik sekali, perlu saya coba ini..
kebetulan lagi cara tentang hal ini.

totojitu kirjoitti...

Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

dingdongtogel kirjoitti...

Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.