tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Varpaatkin solmussa

Edit: loppupuolella kuvia lisätty..

Jännittää niin, miten siinä työhaastattelussa käy. Tänään maanantaina kävin Helsingissä haastateltavana...ja ehkä vähän samalla shoppailemassa Ikeassa. Ikeassa on btw paljon helpompi asioida 6 vuotiaan miehen kuin 34 vuotiaan miehen kanssa.
Nuoremman miehen ruokkiminenkin on mukavan halpaa siellä, 1,50 €/annos. Ei paha ollenkaan ja taas jaksoi tarpoa äitin perässä.


Tälläisen sai yksi tyttönen joululahjaksi (joo..siis tänään sai..vähän myöhässä, mutta kun olivat Intiassa). Lanka alpakkaa, malli oma. Tuli minusta kiva, teen varmasti samanlaisia/samankaltaisia lisääkin.
Tyttösen siskolle tein kanssa pipon, huovutetun. Kamera vain sattui jäämään autoon enkä viitsi lähteä hakemaan. Kuvia voi onneksi lisäillä myöhemminkin. Tytöille tein yhteisesti pikkuisen koristeitakin, niitä voi sitten mielen mukaan lisäillä pipoihin/villatakkeihin tms. Koristeistakin on kuvia tulossa...jahka joku viitsii hakea kameran autosta.

Edit: ja tässäpä niitä kuvia





Tuo kukka oli muuten mielestäni ihan hauska idea. Ja älyttömän helppo tehdä. Hahtuvaa kieputettiin väljästi sormien ympärille, "häntä" kiepautettiin ja solmittiin keskelle. Nippuja vähän avattiin ja muotoiltiin. Näin syntyi "litteä tupsu", joka huovutetaan käsin. Lopuksi ommellaan nappeja keskelle.

"Takaresoripipoonkin" on ohje tulossa, kestää vain vähän kun tein kolme erilaista versioita ja niihin jokaiseen pitää kirjoittaa ohje, neuloa pipo ja ottaa kuvat...ja kamerahan siis on.. Seli seli.

Huomenna pitää (on siis ihan oikeasti pakko) lähteä Tampereelle etsimään lankaa. Ei minulta lanka oikeastaan vielä ihan loppumaan ole päässyt, lupasin vain tehdä kastemekon. Mekko pitäisi olla samanlainen kuin heillä jo entuudestaan on..ja vanha mekko on noin 30 vuotta vanha...Arvatkaa löytyykö samanlaista lankaa edes kiven alta! Ei langan niin tarkkaa muuten olisi, mutta kun tulee kaksosille, joista toinen puetaan vanhaan mekkoon...eli mekot tulevat olemaan vierekkäin. Kyseessä on vähän pörröinen lanka, vähän froteemainen. Great! Ei ole ihan helppo löytää 2½ puikoilla neulottavaa, "froteista" lankaa. Ostin jo pellavalankaa, jota oli tarkoitukseni neuloa kaksin- tai kolminkerroin, mutta pellavalangasta pinta näyttää aivan erilaiselta. Väri olis hyvä. Nooo...kassotaan mitä Tampereella on tarjottavana neulojalle. Eihän tässä varsinaisesti mikään kiirekään vielä ole, lapset on syntyneet viime viikolla..eli kastetilaisuus on tod. näk. 5 vk kuluttua.

3 kommenttia:

Shirley kirjoitti...

Have you tried looking in Mattila-Yhtymä? I found Regia 4-ply there.

kuka lie kirjoitti...

I have. I thought they have some very old yarns there, but i found out that they not have anything like this.

Tarja kirjoitti...

No hei! Pääsetkö Stockalle tapaamiseen? Olis hauska nahda pitkästä aikaa!