tiistaina, helmikuuta 18, 2014

Ystävän sukat

Koko 39
Langanmenekki Novita 7 Veljestä –lankaa noin 100-150 g
Sukkapuikot nro 4 tai käsialan mukaan.

Mallineuleet
Joustinneule: *2 o, 2 n*, toista *-*.
Sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki kerrokset oikein.
Pitsineule: Neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan, toista 1.-6. krs:ia.
Ruutupiirros löytyy täältä.

Luo 48 s ja jaa silmukat kolmelle sukkapuikolle, 16 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on III ja I puikon välissä Aloita pitsineule suljettuna neuleena ruutupiirroksen 1. krs:lta ja toista 8 s:n mallikerta 6 kertaa. Toista ruutupiirroksen 1.-6. krs:ia yhteensä 3 kertaa.

Jaa nyt s:t kolmelle puikolle seuraavasti: 16, 16 ja 16 s. Jatka neulomalla joustinneuletta ja jatka jalan päällä pitsikuviota. Aloita mallineuleet seuraavasti: neulo I puikolla 2 o, *2 n, 2 o*, toista *-* vielä 2 kertaa, neulo 2 n Neulo II puikolla 2 o, 2 n, 1 o, 8 s:n pitsikuvio, 1 o, 2 n. Neulo III puikolla 2 o, *2 n, 2 o*, toista *-* vielä 2 kertaa, 2 n. Neulo joustinneuletta ja jatka keskellä 8 s:lla pitsineuletta tässä järjestyksessä.

Kun varren pituus on mielestäsi riittävä (esim 10cm) jaa s:t kolmelle puikolle aloittaen kerroksen vaihtumiskohdasta: 13, 24, 11. Siirrä ensimmäisen puikon ensimmäinen silmukka kolmannelle puikolle. Neulo 2 krs oikein, huom. pitsin kohdalla jatketaan mallineulosta.

Neulo kiilakantapää puikoilla 1. ja 3. Huom! kun neulot kiilakantapään keskikohdassa kaksi välikerrosta koko sukan ympäri, muista neuloa pitsineulosta pitsin kohdalla kaavion mukaisesti. Kun kantapää on valmis, voit siirtää työn neljälle puikolle (12s/puikko.

Neulo terää kunnes työ yltää pikkuvarpaan puoliväliin ja aloita kärkikavennukset.

Kärkikavennukset: 1. puikon lopussa kavenna 2 yhteen. 2.puikko: 1 n, 2 yhteen, neulo puikko loppuun oikein. 3. lopussa kaksi yhteen. 4. puikko 1 n, 2 yhteen ja neulo puikko loppuun. Neulo 3 kerrosta kaventamatta, ja kavenna sitten samassa kohden kuin ensimmäiset kavennukset olivat. Sitten neulo normaalisti 1 (tai kaksi jos varpaat ovat pitkät) kerrosta ja kavenna taas samoissa kohdin kuin aiemminkin. Sitten seuraavilla kerroksilla tee kavennukset joka kerros kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi. Päättele sukat, kastele ja laita kuivumaan sukkablokin päälle vähän venyttäen jotta kuviot "avautuvat" kauniisti.

Virkkaa reunaan halutessasi (jämälangoista) ympyrä ja koristele se haluamallasi tavalla, esim napeilla, nauhoilla, pitseillä.. Muista koristetta tehdessäsi varmistaa, että siihen käyttämäsi materiaalit kestävät saman pesun kuin sukatkin niin sinun ei tarvitse irroittaa sitä pesun ajaksi.


Alkuperäinen ohje (josta tämä sukkaohje on muokattu), löytyy täältä.

Ei kommentteja: