sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Kuvia ja tarinoita kuvien takaa

Joskus Yahoon neuleryhmän jutusteluissa oli puhetta rakkaimmasta neuleesta. Tämä on minun rakkain valmistamani neule. Lankana Triplex- maailman varmaankin paras lanka. Harmi, ettei sitä enää valmisteta (tai ainakaan tuoda Suomeen). Ottaa päähän, sillä Triplex oli kerrassaan mahtava lanka!! Lanka on neulottu ohueksi "putkeksi" ja on todella kestävä ja miellyttävä neuloa. Rakkain tämä neule on lisäksi siksi, että tämä on minun ensimmäinen neulepaita, jonka koin haastavaksi. Kuviota tehdessä piti skarppina tuijottaa mallipiirrosta koko neulomisen ajan (siis mallikerran ajan). Tämä on nyt ainakin 15 vuotta vanha, paljon käytetty -mutta edelleenkin täysin "edustuskelpoinen".
Tässä vielä lähikuva mallikerrasta.


















Helmikuussa tein elämäni ensimmäisen bonchon...tein sitten samantien vähän enemmänkin.. Tässä yksi, joka on tehty Teddy-kerän jämästä ja on tarkoitettu/mitoitettu pikkutytölle.
Jämähahtuvista on tekeillä mummolan Senni-kissalle lämpöinen pesä.

Väri on sitä, mitä sattuu olemaan jäljellä - pienetkin pätkät ymppään mukaan. Tämän "lärpäkkeen" ympärille on tulossa kappale, josta muotoilen vähän pohjaan lisää kokoa ja reunatkin ehkä..tai varmaankin. Saas nähdä.


Teddy-kerän jämästä värkkäsin bonchon ohjetta mukaellen kaulurin. Kuva ei tee tälle lainkaan oikeutta (kuulostaako selittelyltyä?). Tämä on valmistunut helmikuun lopuilla ja osallistui lankahamsterikisaan.






Välipala neuleena helmikuun aikana valmistuneet lasten villasukat. Muistelisin että lanka on Nallea, mutten ihan varma ole kun vyöte on jossain hukassa.















Maaliskuussa neulomiani vaaka-tilkkuja. Kuvassa näyttää vetävän ja kiertävän, mutta vakuutan ettei ne oikeasti niin tee =o) En päättele tilkkuja tarkoituksella jotta saan ommeltua ne kiinni toisiinsa samalla kertaa. Ja yhdistetty päättely-ompelu tapahtuu sitten kun on muutama tilkku lisää tehtynä.

1 kommentti:

Arteeni kirjoitti...

Tosi hieno tuo paita, kyllä onkin saanut olla tarkkana mallikuvion kanssa!