perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Hassu pakkaus tuo poika

Työ ja muut velvollisuudet syö naista, ei ole juuri kerinnyt neuletöitä tekemään.
Niinpä "ilahdutan" kumpaakin kahta lukijaani ( ;o) ) lapsi-jutuilla.

On tuo 4½ vee melkoinen epeli. Eilen kävelimme päiväkotiin, poika pääsi pulkan kyydissä koska oli kiire. Ylämäkeä en kuitenkaan suostunut vetämään ylös vaan "pakotin" kävelemään. Yritti kaikkensa narista ja valittaa ettei jaksa, ettei TODELLA JAKSA kävellä. Ei auttanut. Sitten näin kun ilme kirkastui ja aloitti: "hei äiti! Sinä muuten näytät nyt tosi pieneltä ja nätiltä..."
Ei millään pokka pitänyt, "pikkuisen" liian läpinäkyvää mairittelua!

Joku aamu tässä tällä viikolla olin juuri pukenut "päivä vaatteet" (vastakohtana yöpaidalle) ja laitoin kylppärissä hiuksia (joo, siihen menee ehkä jopa minuutti..). Poika istui siinä pöntön kannella ja kehui, että
-"nyt sinä näytät nätiltä".
Johon minä sitten (muka hauskana vitsinä,) ettenkö muka aina näytä.
-"Et sinä sillon näytä yhtään nätiltä kun sinulla on yöpaita ja et oo laittanut hiuksia".
Juu, kiitti vaan. ;oD))

Tiedätte varmaankin sen sanonnan, että lapset "kiipeilevät seinille" kun ovat oikein levottomia. No, tänään 4½ vee juoksi ympäri kämpää, juuri sellaisessa tilassa ja huusi
-"isi! Mä osaan kiipeillä seinille! Tuu piteleen mua!"
*naurua* - "en tuu"
-"no! sitten mä meen kattoon!"
;oD))

Tänään päiväkodissa kehuttiin 4½ veetä kiltiksi ja tottelevaiseksi (ja kotona 4½ vee "kehui" ettei yhtään tykkää päiväunista).

Sunnuntaina on Toijalassa Kuperkeikkajuhla, siitä tulee tosi, TOSI hieno juhla! Soittamassa on mainio Tohtori Orff ja Herra Dalcroz!! Lapsille on vaikka mitä kivaa tekemistä (mm. temppurataa, kasvomaalausta, ongintaa...ja sitten lopuksi vielä ulkona pääsee tutustumaan paloautoon, ambulanssiin (molemmissa hälytyvaraus), poliisiautoon ja roska-autoon!! Aikuiset varmaan ilahtuu kahvion anneista, arvoista ja myynnissä olevista laadukkaista MLL-tuotteista (mainio lahjavinkki!).
Liput on naurettavan halvat, 3 euroa per lapsi ja aikuiset lapsen seurassa ilmaiseksi!

torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Jotain sentään, muttei yhtään kuvaa

Neulekrapulaisena ei ole paljon saanut aikaiseksi helmikuun jälkeen. Mutta jotain kuitenkin.

Olen tänä talvena neulonut monta, MONTA pipoa, joitain kymmeniä (katso vaikkia joitain kuvia: täältä). Mutta kun piti lähteä "etelään" (=Tukholma), ei löytynyt pojalle yhtään takkiin sopivan pipoa.
Matkalla Toijala-Helsinki aloittelin ja laivalla tekaisin lopun piposta. Harmi, ettei kuvat itsestää kuvaudu, saati siirry ruudulle...kuvia ehkä myöhemmin- jos muistan ja jaksan. ;o)

Eilen tein tumput, tänään niihin käypäisen pipon. (joo, siihen samaan takkiin käypäsen, en näköjään osaa lopettaa kun aloitan..ja tähän väliin voisi vielä kertoa, että takki on sen verran sopiva, ettei missään nimessä riitä enää ens talvena...mutta onneksi meillä on nyt riittävästi siihen sopivia pipoja) ;o)

Vähän aikaa sitten, lankahamsteri-aikaan poika katseli lankaröyhkiötäni ja neulomistani ja lupasi: "äiti! Sitten kun minä olen iso, minä ostan sinulle oikein paljon lankaa".
Että osaakin olla fiksu poika!!
Sama poika kehuskelee ostavansa isona minulle ja isälleen auton; isille (en muista minkä merkkinen) iso, hopean värinen auto (henkilöauto kuitenkin) ja minulle kullanvärinen
hinausauto! Repikää siitä sitten ;o)

tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Kissa on saanut korinsa

Heh! Oli muuten "aika mieluinen" tuo tekemäni kissan kori. Kissa kuulemma kuljettelee sitä koria mukanaan huoneesta toiseen, pitäähän sitä olla pakka missä lepäillä jos väsy yllättää. ;o)
Muutenkin melkoinen otus se kissa, hyppii lampuissa...siis kattolampuissa ja toimittaa vahtikoiran virkaakin kun talossa ei ole koiraa.

maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

HAA!!

Kiinni jäit!

Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat.

Minut kiinni sai Mari ja hetkeä aiemmin Sia

Varsinainen hamsteri..

Lankahamsteri mikä lankahamsteri!

Jostain käsittämättömästä syystä mies vastasi minulle tänään KYLLÄ.
Käytiin risteilemässä, lähtö ja paluu Helsinkiin...
Kysymykseni, johon vastattiin "kyllä" oli: voitaisko käydä vähän lankakaupoissa kun ollaan täälä Helsingissä?
"Vähän" hamstrasin lankoja...:
Friinasta 650g:
*Regia 2 kerää (a'50g) ruskeakirjavaa 100g
*Marks&Kattens:in Clownia 2 kerää (a'50g) 100g
*Gjestalin Cortina exclusivea 2 kerää (a'50g)100g
*Hlerte Garnin Natur uld tweediä 2 kerää (a'100g)200g
*Idenan Juvelia 2kerää kirjavaa ja 1keräpunaista (a'50g)150g


Ja Menitasta 1 250g:
*Grignasco Flavia baby:a 6 kerää (a'50g=) 300g
*Gernstudion Alpacaa 6 kerää (a'50g=)300g
*Full Madil 2 kerää (a'50g=)100g
*lilaa villalankaa (huopuvaa) 2 vyyhteä (a'100g?=)200g
*Fritidcgarn villalankaa 2 vyyhteä (a'100g=)200g
*Schoeller:n Limboa 2 kerää raidallista (a'50g=)100g
Grignascon Cashmere 1 kerä 50g

Eli yhteensä tänään vaatimattomat 1 900 grammaa..
Ja HUOM! hinnoista ei sitten puhuta mitään! Kiitos!
Se siitä lankahamsteri-laihiksesta ;o)


Poika sai Tukholmasta uudet työrukkaset. Uhoaa nyt, että rakentaa meille talon. Rakentaa sen sellaiseen paikkaan, jossa ei vielä asu ketään (vastakohtana ukin tontti, jonne ukki ja mummu muuttavat sitten kun talo valmistuu). Rakentaa "oikein kunnon talon. Maahan, eikä mitään puutaloa."

Laivassa tämä 4 ½ vuotias ja kaverinsa 5 v. karkasivat. Kun kaksikko saatiin kiinni, saivat luonnollisesti läksytyksen ettei yksin saa koskaan lähteä.
Tähän sankari: "mutta enhän mä yksin lähtenytkään! Mä lähin Santun kanssa!!".
Johon minä tarkentamaan: "ei saa mennä ilman aikuisten seuraa!".
Ja juniori: "mutta me löydettiin sieltä yks (aikuinen)!"
No just! Sehän tietenkin parantaa tilannetta ! Että löytävät jonkun (vieraan) aikuisen.

Ja ostinko Tukholmasta lankaa? EN! mutta siihen oli syynä ainoastaan, ettei ko. kauppa ollut vielä ohi kävellessä aukaissut oviaan..ja jalka kerkisi kipeytymään avaamiseen mennessä niin, ettei paluuta takaisin enää ollut.

perjantaina, maaliskuuta 24, 2006

Kissan kori


Tässä vielä kuva valmiista huovutetusta kissan korista. Piti pyörittää kaksi kertaa koneessa ennen kuin tuli minusta hyvä. Saas nähdä mitä Senni sanoo kunhan saa uuden korin.

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Jännää!

Tuleekohan tänään täyteen 600 kävijää? Kolmea vaille ois nyt ja noin 50 min tätä vuorokautta vielä jäljellä. ;o)
Olis hauska tietää, ketä käy.


Ylellä oli (tai on??) lasten laulukilpailu. Kysyin pojalta, haluaisiko hän osallistua..ja tälläisen laulun hän kirjoitti:

Lamppu sammitappa valos,
se sen ikioma valos.

Pumppu lopetappa pumppaaminen,
se sun ikioma pumppaamises.

SuperKimble lopetappa kaikki juttus,
ne sun ikiomat juttus.

Lapset lopettakaas leikit
ja menkääs nukkumaan.

Hyvää yötä lapset,
nukkukaa hyvin.


Harmi, ettei sitten voinutkaan osallistua kun kilpailu olikin koululaisille, ei lainkaan sarjaa 4-vuotiaille. :o(

Tietoa villavaippahousuista

Oma lapsi on sen verran iso, ettei suostu enää vaippoja testikäyttämään- ei vaikka millä lahjoisi.

Jos tässä minun blogissa sattuisi käymään kestovaippailijoita, kuulisin mielelläni käyttökokemuksia ja mielipiteitä. Eli periaatteella "kerro mitä vain".. Millainen villavaippahousumalli on paras ja miksi. Poikittain- vai pystysuoraan neulottu paree? Värillinen vai luonnonvärinen parempi? Hahtuvasta neulottu vai villatrikoinen? Housumallinen vai tarravaippa? Mikä imu paras villavaippahousun kanssa? Lahkeellinen vai lyhyt lahkeinen/lahkeeton? Jne, jne..

Tätä tää on tää kyselyikä... ;o)

Tipahdin

Mites se nyt unohtuikin mainita.. ;o)
Tipahdin kolinalla Lankahamstereiden jatkokisasta! Ja oikeastaan vähän vahingossa vielä, pöh!
Minulta tilattiin luonnonvalkoinen Teddy-poncho. Luulin, ettei ko. väriä enää saa yhtikäs mistään, niinpä ostin Aili Jokiselta "jotain-sinnepäin"-langan (Cool Flamea). Sitten vein pojan Sokokseen lahjonta-kahvila käynnille. Siinä matkanvarrella Sokoksen lanka hylly imaisi minut lähietäisyydelle. Ja siellä oli luonnonvalkoista Teddyä. Ihan monta kerää, eikä ollenkaan loppu. Pakkohan sitä sitten oli ostaa.

Ja jos joku on kovin kiinnostunut tuosta Cool Flamesta, niin myyn kyllä pois mielelläni. Sekoite on 51% villaa ja 49% akrylia, 100g=n.100m ja puikoit nro 10. Sitä lankaa on kaksi kokonaista kerää.

Totuuden nimissä, "saattaa olla", että ostin samalla muutaman kerän Dropsin ihanaa,ihanaa!! Alpacaa...ja "ehkä" pari kerää Marks&Kattensin Icelandia...ja sitten vielä muutaman 90 sentin ale-langan. Että antaa mennä vaan... ;oD))))

Mutta muuten sitten en olekaan yhtään ostanut lankaa ;o)

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

HAASTE kommentoimaan

Memmu kirjoitti blogissaan: (suoralainaus) "Lopuksi vielä yksi juttu, nimittäin kommentit. Luen neuleblogeja säännöllisen epäsäännöllisesti, sieltä täältä summamutikassa ja usein on niin, että aihe on jo "ohi", kun luen jotain kiinnostavaa, jota voisi kommentoida. En sitten viitsi viikkoja - tai jopa kuukausia - vanhaan juttuun kommentoida, varsinkin kun moni on jo ehtinyt ennen. Kaiken kaikkiaan kommentoin siis todella harvoin. Ihan liian harvoin. Voisin ottaa tavoitteeksi kommentoida edes kerran päivässä. Itsestäni on kiva saada kommentteja, mutta niitä tulee tosi harvoin. Kunpa useampi vaivautuisi kirjoittamaan vaikka sitten vain että "eipä ollut kummoinen tekele". Tuntuu, että ihan sama mitä paulaute on, kunhan edes on jotain. Melkein mikä tahansa on parempaa kuin täydellinen hiljaisuus. Laskurin mukaan väkeä sentään käy sivuilla, mutta epäilen, että juttuni ovat niin tylsiä, ettei niitä kukaan edes lue, kunhan selaavat läpi neulesivuja ohittaen epäkiinnostavat lukematta ja kommentitta."

ASIAA!!!

blogeja on niiiin paljon ja luettavaa niiiin paljon, että kommentti jää ihan liian usein kirjottamatta. Itseä se harmittaa blogaajana ja toivoisin, että ihmiset "jättäisivät jälkensä" -edes joskus.
Koitan siis minäkin parantaa tapani ja pyrkiä kirjoittamaankin jotain edes joskus vierailemiini blogeihin.

Tästähän vois järkätä vaikka haasteen!
Minä haastoin ensimmäisenä Memmun kirjoittamaan kommentin johonkin sellaiseen blogiin, johon ei ole koskaan ennen kirjoittanut (mutta lukenut kuitenkin joskus). Eihän tämän haasteen tarkoitus tietenkään ole saada aikaan "tyhjän päiväisiä" kommentteja ja asiattomuuksia, kai jokainen nyt sen tajuaa(?).

lauantaina, maaliskuuta 18, 2006

Kissan kori

KISSAN HUOVUTETTU KORI

Tarvikkeet: hahtuvaa 200 grammaa. Tähän työhön voit käyttää kaikki pienetkin pätkät hahtuvaa. Neulotaan kaksinkertaisena!
Puikot nro

Keskikpl:
luo 29 s. Neulo aina oikein kunnes kpl on n. 50cm korkea. Päätä kaikki silmukat

Sivu kappaleet:
luo 21 s. Neulo aina oikein kunnes kpl on n. 50 cm korkea. Päätä kaikki silmukat.

Pääty kappaleet:
luo 44 s. Neulo aina oikein kunnes kpl on n. 17 cm korkea. Päätä kaikki silmukat.


Kappaleiden tulisi nyt näyttää tältä.

Ompele sivu kappaleet keskikappaleen pitkille sivuille. Ompele päätykappaleet pohja-reuna kappaleeseen niin, että aloitat ompelemisen pohjakappaleen keskiosasta edeten reunoille päin. Päätykappaleet on siis leveämpiä kuin pohjakappale! Osasta reunakappaleesta tulee osa pohjaa.

Huovuta työ koneessa 30 asteessa (tai 40 asteessa), riippuen kenen valmistajan hahtuvaa käytät. Varminta on käyttää alhaisempaa lämpötilaa ja tarvittaessa huovuttaa lisää.

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Kuvia ja tarinoita kuvien takaa

Joskus Yahoon neuleryhmän jutusteluissa oli puhetta rakkaimmasta neuleesta. Tämä on minun rakkain valmistamani neule. Lankana Triplex- maailman varmaankin paras lanka. Harmi, ettei sitä enää valmisteta (tai ainakaan tuoda Suomeen). Ottaa päähän, sillä Triplex oli kerrassaan mahtava lanka!! Lanka on neulottu ohueksi "putkeksi" ja on todella kestävä ja miellyttävä neuloa. Rakkain tämä neule on lisäksi siksi, että tämä on minun ensimmäinen neulepaita, jonka koin haastavaksi. Kuviota tehdessä piti skarppina tuijottaa mallipiirrosta koko neulomisen ajan (siis mallikerran ajan). Tämä on nyt ainakin 15 vuotta vanha, paljon käytetty -mutta edelleenkin täysin "edustuskelpoinen".
Tässä vielä lähikuva mallikerrasta.


















Helmikuussa tein elämäni ensimmäisen bonchon...tein sitten samantien vähän enemmänkin.. Tässä yksi, joka on tehty Teddy-kerän jämästä ja on tarkoitettu/mitoitettu pikkutytölle.
Jämähahtuvista on tekeillä mummolan Senni-kissalle lämpöinen pesä.

Väri on sitä, mitä sattuu olemaan jäljellä - pienetkin pätkät ymppään mukaan. Tämän "lärpäkkeen" ympärille on tulossa kappale, josta muotoilen vähän pohjaan lisää kokoa ja reunatkin ehkä..tai varmaankin. Saas nähdä.


Teddy-kerän jämästä värkkäsin bonchon ohjetta mukaellen kaulurin. Kuva ei tee tälle lainkaan oikeutta (kuulostaako selittelyltyä?). Tämä on valmistunut helmikuun lopuilla ja osallistui lankahamsterikisaan.






Välipala neuleena helmikuun aikana valmistuneet lasten villasukat. Muistelisin että lanka on Nallea, mutten ihan varma ole kun vyöte on jossain hukassa.















Maaliskuussa neulomiani vaaka-tilkkuja. Kuvassa näyttää vetävän ja kiertävän, mutta vakuutan ettei ne oikeasti niin tee =o) En päättele tilkkuja tarkoituksella jotta saan ommeltua ne kiinni toisiinsa samalla kertaa. Ja yhdistetty päättely-ompelu tapahtuu sitten kun on muutama tilkku lisää tehtynä.

lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Vihdoinkin kuvia valmistuneista töistä


Tässä liuta lankahamsterikuukautena valmistuneista töistä. Kuvian laitto tänne on "vähän" kestänyt..

Kirjava poncho Teddystä.


Musta Poncho.
Lankoina villaytiminen Victoria kaksinkertaisena + kidmohair yksinkertaisena.
Tulee hyvin lähelle Teddyn näköinen, mutta huomattavasti lämpimämpi ja kivemman tuntuinen kun ei ole keinokuituinen.

Tässä kuvassa "hanurivaiheessa" oleva virkattu jämälanka-tyynynpäällinen, joka ei aivan kerinnyt lankahamsterikisaan. Ja koskei osallistunut kisaan, jatkoin tiheämmäksi ja isommaksi. Tuo "hanurivaihe" tietenkin tarkoittaa yhteen ompelua ja päättelyä, kivahan noita rinkuloita on virkkailla kun joku vain tekisi tämän vaiheen..
Poika katseli tätä työtä piiiiitkään, lopulta kysyi: "äiti! Sitten kun sinä otat noi neulat pois tosta tyynystä, poksahtaako toi tyyny?" Jep! Tökin nuo ympyrät kiinni tyynyyn, jotta on hepompi nähdä sommittelu. Se, millä logiikalla sen tyynyn pitäisi poksahtaa, ei minulle valjennut...olisikohan verrastanut ilmapalloihin ???

Joskus ehkä saan kuvattua tyynynpäällisen valmiinakin...ellen sitten tee parisängynpeittoa tästä ;oD)) (juu, en VARMASTI tee!)

Neulon äärimmäisen harvoin itselleni, mutta tässä on yksi ihan itselle tehty työ!
Villasukat ohuesta villa-polyester-langasta. (juu, en muista varmaksi mikä, mutta oisko Soccen tai Hjart..miten ne nyt sitten kirjoitetaankaan..).

Tälläiset kirjavat langat on siitä ikäviä, että jos haluaa että molemmissa raidat menee samalla kohden, pitää olla tosi tarkkana. Näitten sukkien kanssa se tarkoitti toisen sukan kantapään tekemistä kaksi kertaa ja kärkikavennusten viisi kertaa. Mutta vaiva kannatti, tuli minusta nätit.

Nämä tosin käytössä vähän venähti ja mies sai mainiot sukkaseni.

Aivan ihanat jalassa!! Kuljin monta päivää nämä jalassa ihan onnessani. Teen itselle kyllä varmasti uudet, hieman pienemmät..jakasiskohan tehdä vähän pienemmillä puikoilla??? Tulis ainakin napakammat -> ei venyis käytössä liian isoiksi. Hmm..mietitään...
Seiskaveikasta neulottu Super-villapaita pojalle. Kuvassa ei hyvin näy, mutta käsivarressa (tuossa, mikä on taitettuna vartalo-osan päälle) on S -merkki (Superman).

4½ vuotias tuumas että: "ihan hyvä"...eli ei mikään jättimenestys..

En saa laitettua tän enempää kuvia kerralla, niinpä laitan monta päivitystä...

Edit:Minen käsitä tätä asemointia näissä blogeissa!