keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Hamsterointia..






Aiemmassa postauksessa on livahtanut väärä kuva traktorilapasiksi...tai oikeastaan kuvassa on juuri oikeat tumput, mutta niissä ei vielä tuossa kuvassa ollut näitä traktorin kuvia.
Taisin vähän innostua tästä virkatusta traktorista. Haluaako joku siihen ohjeen? No ei se mitään, tässä se on kuitenkin

VIRKATTU TRAKTORI:
virkkaa ketjusilmukoita 15-16 kpl. Käännä työ ja virkkaa pylväs koukusta nähden kolmanteen ketjusilmukkaan. Virkkaa yksi pylväs jokaiseen ketjusilmukkaan. *Käännä työ, 2 ketjusilmukkaa ja loppu kerros pylväitä.* Toista vielä kerran *-* ja virkkaa tämän kerroksen lopuksi 20 ketjusilmukkaa. Käännä työ ja virkkaa 6. pylvääseen kiinteä silmukka (näin ketjusilmukoiden ja "rungon" väliin syntyy "lenkki"), 2 piilosilmukkaa seuraaviin pylväsiin, 10-15 ketjusilmukkaa.

Traktori on nyt virkattu ja se pitää ommella kiinni alustaansa niin, että ketjusilmukka lenkistä muodostuu kuvan kaltainen "nuppi" ja viimeiseksi virkatusta ketjusilmukkahännästä piippu. Ompele lopuksi kaksi eri kokoista nappia renkaiksi.
Halutessasi voit neulahuovuttaa hieman savua tulemaan piipusta. Langaksi käy periaatteessa mikä tahansa melko tasainen lanka ja koukku valitaan käytettävän langan mukaan.

Traktoria on helppo "modifioida" eri näköiseksi. Tässä toiset samanlaiset tumput, koko vain on huomattavasti pienempi. Malli oma, koko noin 3-4 vuotiaan, lankoina 2 eri sävyistä nallea.

Kuvan siniset lapaset isoveljestä. Ilman ohjetta tehty..eli oma malli ;o)
Nämä on tarkoitettu rukkasten alle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka kiva idea nuo traktorin pyörät! Taidampa pistää muistiin :)