maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Kotihoidontuen kuntalisä

Kirjoitin viimeyönä lehteen juttua aiheesta kotihoidontuen kuntalisä...lähinnä toiveikkaana, että se tulisi käyttöön Toijalaan. No, sitä ei nyt sitten tule ainakaan toistaiseksi lehteen. (älkääkä ärsyttäkö kysymällä miksi!) (ja joo, en käyttänyt jutussa sulkuja toisensa perään, vaan koetin olla kovin asiallinen ja johdonmukainen...joita taas täälä en yritä..)

No well...poikaa hoidosta hakiessa (jokin ristiriita tässä??) kerroin pojalle mitä tarkoittaa kuntalisä. Tai no okei, kerroin sen niin, että lapsikin ymmärtää: "olisko hyvä, jos Toijalassa maksettaisiin perheille vähän enemmän rahaa, jotta perheet vois hoitaa lapsiaan kotona. Ei tarviis mennä hoitoon." (tähän yhteyteen ei minusta sopinut ollenkaan se seikka, että tässä on nyt puhe alle kolmivuotiasta. Asia ei siis oikeasti koske meitä ja vaikka kuntalisä tulisikin käyttöön se ei meitä hyödyttäisi yhtään, meille kun ei varmaan tule lisää lapsiakaan) No mutta kuitenkin...
5 Vee (hetkeäkään epäröimättä) hihkaisi "JOOOOO!!!"
Jonka jälkeen minä pyysin tarkennusta miksi se olisi tärkeää.
Ja tämä ihanuus vastasi: "no kun sitten niistä lapsista tulis onnellisempia".
Onnen ja ylpeyden kyyneliä pidätellen kysyin vielä "entäs tulisko aikuisistakin sitten onnellisia". Kuulemma tulis. Mutta sitten tuli syvä huokaus ja jatkoi "mutta sitten pitäis pitäis ryöstää kaikki säästöt".
;o)

Täytyy sanoa, etten minä osannut asiaa noin hyvin kertoa pähkinän kuoressa; juuri tuostahan on kyse perheen kannalta, siitä, että voi olla/tulla onnelliseksi. Onni löytyy arjesta!

4 kommenttia:

Linne kirjoitti...

Fiksu lapsi sulla, ymmärtää asioiden yhteydet hienosti :-)

Elina kirjoitti...

Hei! Yritin laittaa sulle meiliä pariin otteeseen, mutta se tulee jostain syystä aina virheilmoituksen kanssa takaisin. Jos viitsit, niin laitatko mulle postia osoitteeseen elinaaro ätmerkki yahoo piste com?

Päivistä ei ole edelleenkään kuulunut mitään. :(

Riksu kirjoitti...

Juu kyllä asia ihan noin on kuin lapsesi totesi. Itsekin olen onnellinen ihan tästä tavallisesta arjesta vaikka lapsia ei olekaan. Kiitos onnitteluista!

Anonyymi kirjoitti...

Ensi visiitillä.Monipuoliset sivut Sinulla.Oli mukava tutustua.