tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Tilastoa

Pikaisesti laitan tänne esille kyselyni tuloksia:

Keskimäärin neulojat (=vastanneiden 10 hlö:n keskiarvo) käyttävät kuukaudessa lankaan rahaa 27,90 euroa, muihin neuletarvikkeisiin (esim. puikot) keskimäärin 5euroa..eli kaikkineen neulominen keventää kukkaroa keskimäärin 32 euroa.

EDIT:
tähän pitänee lisätä, että osa kertoo käyttävänsä välillä 200e/kk ja että yhdellä osto kerralla saattaa mennä 100-200e. Muttei tosiaan (Sian kommenttiin viitaten) kulu rahaa lähellekään niin paljon kuin joidenkin muiden harrastuksiin (esim. mikroautoilu). ;o)

Ostopaikaksi sai laittaa marketin, erikoisliikkeen ja/tai netin, sama hlö on voinut laittaa useamman ostopaikan. Kaikki 10 käyttävät erikoisliikkeiden palvelua (lähinnä nyt on kyse lankakaupoista), 6 asioi marketeissa (2 ilmoittaa, ettei koskaan ostaisi "markettilankaa") ja 4 ostelee netistä.

Kyselyssä kysyttiin myös ostaako asuinpaikaltaan, maalta vai kaupungista yms. Näihin kysymyksiin ei tullut kaikilta (ainakaan helposti yleistettäviä) vastauksia joten jätin tekemättä tilastoa.
Tilaston luotettavuutta nakertaa se, että otanta oli liian pieni, kysymykset aseteltu epämääräisesti (kukahan nekin keksi..) ja otannassa oli mukana vain nettiä käyttävät neulojat. Suuntaa kuitenkin antanee ja olen kovasti, kovasti kiitollinen vastanneille!!!

Harmi, että tälläset tilastot ei varmaan minun lisäkseni ole kenestäkään kiinnostavia ;o)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noh, täällä toinenkin tilastoihin hurahtanut... Se vaan, että ei tuosta oikein tukea saanut omalle hulluudelle, koska ostot ovat hurjasti suuremmat. En vietä langatonta lokakuuta ja eilen meni 49,20 Noro Kureyoniin... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tilastot kiinnostaa... Pitänee laittaa miehelle linkki tänne, jotta näkee, etten minä nyt niin hirveästi käytä rahaa muihin nähden ;-)

Arteeni kirjoitti...

minäkin olen kiinnostunut tilastoista. Itse en käytä neulomisHARRASTUKSEENI edes sen vertaa rahaa kuin mies mikroautoiluun ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, minäkin tykkään tilastoista.
Niitä on vain tosi vaikea laatia niin, että pystyisi myös vastaamaan suunnilleen totuudenmukaisesti.
Tässäkin kyselyssä omat vastaukset oli usein vähän siltä väliltä.
Jos tekee liian tarkan ja pitkän kyselyn, siihen ei jaksa vastata ja jos kysely on kovin niukka, se ei vielä kerro "koko totuutta".

Keksi vaan lisää galluppeja :)!

Anonyymi kirjoitti...

Mikroautoilu olisi muuten hyvää vastapainoa neulomiselle. Siinä aukenee niskajumit kun 15 minsaa vääntää menemään.

kuka lie kirjoitti...

ruska75:Joo, mustakin tämä "langaton lokakuu" on kallista..sunnuntaina 4*6e, eilen kerä sitä hoitavaa lankaa ja vähän puikkoja..Putosin pelistä jo sunnuntaina ;oP
Tais olla kaikkien aikojen ennätys!

pirren: editoin vähän, toivottavasti kerkisit näyttämään miehelle jo ennen tuota lisäystä ;o)

sia: juu, oikeasti (uskoo muka itsekin) tämä ei nyt niin kovin kallis harrastus ole ;o)

helmis: tein keskiarvoa laskiessakin sisäisiä keskiarvoja (eli esim. ilmoitettu 10-20euroa oli 15e). Tarkkaa lukuahan näin ei saa, mutta ei sillä tälläiseen tarkoitukseen niin väliä olekaan. Itseasiassa tuo kysely tuli keksittyä niin pikaisesti, että kirjoittelin ennen kuin kerkisin kovin edes suunnittelemaan (ai suunnittelenko muka joskus ensin? yleensä en...silleen oppii paremmin) ;o) Ei tää niin vakavaa ole.

Anonyymi kirjoitti...

Mua ainakin toi kiinnosti kovasti... Minusta tuntuu etten nii hirveästi tuhlaa neulomiseen mut isäntä on joskus vähän eri mieltä ;)