lauantaina, kesäkuuta 10, 2006

Ja voittaja on..

Aamu on valjennut, lasten ohjelmat on katsottu ja Arvonta on suoritettu.

Word auttoi tiivistämään osallistujien viestit kuudesta sivusta kahteen, Lexa (Lexmarker) kirjoitteli viestit paperille, Fiskars paloitteli paperit, minä ihan itse taittelin paperi suurin piirtein saman kokoisiksi nöhtösiksi..
ja virallinen valvoja (4½ Vee) hätyytettiin kesken tärkeän muovailutyön nostamaan kaksi arpaa.


Ensimmäinen arpa oli tulostettu tälläiselle valkoiselle paperille...
ja viestissä luki: "Mukana ollaan!!" . Paperiin merkittiin nro 1.
Seuraava arpa..
oli myös tulostettu valkoiselle paperille (Tiimarista, muistaakseni 4:n riisin laatikko 10e..tms.)..
Toiseen lappuun kirjoitettiin nro 2 ja viestissä luki: "Täällä kanssa yksi parantamaan muiden mahdollisuuksia voittoon :-) "

Ja sii voittajien nimet
*trata-tata-traaaa* (=rummun päristystä)..

1. palkinto menee
Jepylle
2. palkinto menee heidulille


ONNEA MOLEMMILLE VOITTAJILLE!!! Kunhan saan heiltä postiosoitteet, laitan paketit postiin.


Taustalla muuten näkyy salaisuuteni, jota koetin varjella, mutten sitten enää malttanutkaan. Minullekin siis on tullut enklannista paketti.. Täytyy muuten ihan mainostaa, että on ERINOMAISTA PALVELUA!! Tilasin keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja paketti oli perillä jo perjantaina!! Ja siinä välillä jo kerkisivät laittamaan monta mailia, että missä vaiheessa tilaukseni on. TODELLA ESIMERKILLISTÄ!! Tilasin tälläisen paketin ja värjääminen oli tosi hauskaa hommaa! Maanantaina värjäsin 3h ja tuloksena oli 700g ihanan värisiä lankoja.

Jälkikäteen olen funtsinut asiaa ja eikös se ole juuri se elintarvikeväri se, joka siinä kool aidissa värjää? Niin eikös saman asian sitten ajaisi pelkkä elintarvikevärikin? Tuumasta siis toimeen. Kävin kaupasta ostamassa punaisen ja vihreän nestemäisen värin (ja tilasin sinistä apteekista). Ostin samalla etikkaa, koska sitähän tarvitaan yleensä värin kiinnittämiseen. Eli jos koettaisi tehdä jonkinmoisen mixin vettä ja väriä, uittaisi lankaa siinä, mikrottaisi ja huuhtelisi etikkavedessä, mikrottaisi uudelleen ja lopuksi huutelisi..eikös tuloksen pitäisi olla sama??? Kokeillut siis en ole vielä, mutta jos joku on kokeillut, kuulisin kyllä mielelläni kokemuksia. Jälkikäteen on aina nokkelaa miettiä..mutta se jauhemainen olisi sittenkin ehkä tullut halvemmaksi, sehän on lähes kokonaan kai väripigmenttiä? Kun nestemäisessä on varmaankin jokin aine, johon väri on jo sekoitettu(???).

4 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Elintarvikevärijauhe värjää hyvin, nestemäinen huonommin. On tuota monet kokeilleet, mutta mun muistilla on ihan mahdoton sanoa, että kuka ja missä ja milloin...

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Liota lankaa ensin etikka-vesiseoksessa tunti pari ja sitten kiehuvaksi kuumennettuun veteen elintarvikeväriä ja lanka sekaan. Lanka imee kaiken värin vedestä ja vesi jää kirkkaaksi.

muoriska kirjoitti...

Hep, ilmoittautuu sekä nestemäisen että jauheen kokeilijaksi.
Olo on melkein kuin puistokemistillä kun sitä hurahtaa.
Olempa tempaissut väriä lankaan jopa kahdella MUUMI-tikkarilla..

Vedän syksyllä yhden illan kurssin asian tiimoilta, joten testaan koko pitkän kesän..

petunia75:llä on blogissa myös vastaavaa kokeilua.

muoriska kirjoitti...

dementikko jatkaa.. olit sitten kulkenut mun kans samaa rataa noitten brittien kanssa...;D