keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

Lankojen hinnoista

Onko muuten muut miettineet näitä lankojen hintoja?
"Ennen vanhaan" sai 7 veikkaa
jopa 4 kerää (a'100g) hintaan 10 markaa...
eli 100g=2,50markkaa. Eli suomeksi 150g nykykerän hinnaksi tulisi 3,75 MARKKAA eli karkeasti reilun 50 senttiä (kuitenkin selkeästi alle euron). Normaalihintakin oli noin 3,20markkaa/100g..eli 150g olisi ollut 4,80mk
eli edelleenkin reilusti alle euron.

Nykyään saattaa saada tarjouksesta yksiväristä seiskaa hintaan 3,19 euroa. Eli hinta on "pikkuisen" noussut... reilusti yli 300%.
Keskihinta seiskoille (1 väriset ja raidalliset yms.) vois ehkä olla nykyään noin 5e/kerä(?).

Ihan hyvä juttu. Onhan laatukin sitten tullut hinnan mukana?

Mitä ajan takaa kirjoituksellani? öööö..en varmaankaa mitään, edelleenkin ostan lankaa. ;o)
Kunhan laskeskelin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tästä opimme? Että viiden vuoden päästä seiska maksaa jo 10 euroa kerä, joten kannattaa hamstrata nyt, kun sitä saa vielä halvalla ;))

muoriska kirjoitti...

Niinpä, sama homma on tullut monen elintarvikkeenkin kohdalle..

Linne kirjoitti...

Siirtyminen euroihin on tosiasiassa nostanut monen ns. alle kympin tuotteen hinnat myös euroissa alle kympin tuotteeksi. Ilmeisesti summa koetaan pieneksi ?

Vaikka toisaalta tuntuu, että asunnot myydään kohta samalla summalla kuin markka-aikana 8-|

Anonyymi kirjoitti...

Eli valuutan vaihtuessa muuttuikin kurssin sijasta vain merkki! Just isännän kanssa eilen keskusteltiin koulureppujen hinnoista... Niissä ei hinta vissiin ihan noin ronskisti ole vaihtunut kuin aika monessa muussa tuotteessa...

AnneV kirjoitti...

Niin, sama ilmiö on kyllä vallalla ympäri Eurooppaa. Ennen saattoi Saksan puolella käydessä saada säkillisen lankaa mukaansa jollain 20-25 Saksan markalla (10-13 euroa). Nykyään kun käy lankakaupassa edes pyörähtämässä, ei tahdo ulos päästä alle 50 euron ja mitään kokonaista puseroa siitä määrästä ei edes välttämättä vielä neulo. Engelsmannit valittelee, ettei Espanja ole enää mikään halpa lomamaa, ja sitten taas Englannin omat hinnathan on ihan järjettömiä, vaikka niillä ei edes oo euro käytössä. Eli jotenkin vaan palkat ei tunnu seuraavan tätä hintatasoa, tai sit oma matematiikka vaan pettää.

Susanna kirjoitti...

maailma muuttuu joo. tietysti on palkatkin noussut, mutta ei nyt kyllä yhtään suhteessa. mua harmittaa ettei mulla ole mitään käsitystä lankojen hinnoista ajalta ennen euroa. Mutta tuntuu vaan aivan mahdottomalta ajatukselta, että kukaan koskaan olisi maksanut tavallisesta markettilangasta liki 60mk per kerä. Siis jos ajattelee näitä tän syksynkin uutuuksia, siinähän niiden hinta pyörii vähän kympin alapuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin samaa pohdiskelin ja kauhistelin pari päivää sitten, kun bongasin marketissa tarjous-7veikkaa. Olin jo ostamassa, kun tuo kamala ajatus iski mieleen. Siis jos markka-aikana olisi pitänyt maksaa yli kympin saati 30mk YHDESTÄ kerästä lankaa - olis jäänyt ostamatta. Ja nyt jos saa jotain parilla eurolla, niin ihan onnittelee itseään hyvästä löydöstä...

rebale kirjoitti...

Kyllä oon minäkin uhan samoja asioita laskeskellu, harmittaa vaan kun alkaa unohtua mitä mikäkin on maksanut markka-aikana. Sen muistan, että kun markka-aikana oli kolikoita taskussa, niin kymmenpenniset ja kakskytpenniset oli pikkuhiluja, mutta markka ja 50 penniä oli säästämisen arvosta rahaa. Nyt 20cnt on pikkuhilu ja vasta 50cnt rahaa. Siis markkoja pyörii pyykkituvan lattialla ;)