perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Kesä

Oli kesä oli kude, kude
oli puikot oli täti, täti..

Tein tänään trikookuteesta kassin, mutta koska meillä ei näköjään kukaan lataa kameran akkua, kuvaa ei tule tänään. Tai siis kassikin oikeastaan on vasta "valmis", ei ihan vielä valmis. Se on neulottu, mutta ei näkynyt ketään, kuka olisi sen ommellut ja päätellyt...ja pessyt ja ommellut vuorit.. Mut on, on se valmis...ainaskin melkein.

Ohje:otetaan jonkun kokoinen vyyhti vihreää ja toisen kokoinen vyyhti valkoista trikookudetta. Mietitään, että pitäiskö tehdä kirjallinen suunnitelma? Mallitilkku?
Näää! Ne on sellasia varten, jotkei tiä mitä tekee. Etsitään puikkoja nro 8, se vois summassa olla sopivan kokoinen. Kun ei löydy (mikä tietenkin on varsin suuri ihme), otetaan nro7:n suorat puikot (koska ne sattuu löytymään).
Luodaan x määrä silmukoita, neulotaan muutama sentti ja sitten puretaan kaikki pois ja sitten aloitetaan y määrällä silmukoita, puretaan nekin pois ja sitten luodaan 30s. Katsotaan työn edetessä minkäverran olisi sopiva kerrosmäärä. Päätetäänkin, että lyhyt sivu saakin olla pitkä sivu, ettei tarvitse tehdä niin isoa laukkua kuin silmukkamäärällä olisi tulossa. Neulotaan näin yht.29kerrosta. Päätellään, mutta lankaa ei katkaista (mitä suotta, joutuisi vain päättelemään) vaan sillä jatketaan neulomista (vedetään kuitenkin matonkudekerä silmukan läpi ettei tule tooosi venynyttä silmukkaa).
No, joo..tästä ohjeesta vois tehdä vaikka jatkokertomuksen..huomenna lisää (jos töitten jälkeen jaksaa..)...ja jos ketään oikeastaan kiinnostaakaan. ;o)

Ei kommentteja: