tiistaina, elokuuta 22, 2006

Blogaaminen on hyödyllistä! ja vaahtoamista kehumisesta

Case: The Sukka
Defect:lanka loppuu, toinen sukka tekemättä.
Solution: selaa läpi lukijoiden "tulo"URL:it. Joku on googlettanut jollain sanalla (en nyt muista mikä sana) ja google on tarjonnut minun vanhaa päivitystä. Tuossa päivityksessä on kuva Fiinasta ostetuista langoista. Kuvassa on vasemmassa yläkulmassa The Sukka-lanka JA SEN IDENTTINEN KAVERI!

JES! minulla siis ON lankaa riittävästi...ainoo vähän vaikeampi juttu on se, että nyt pitäis löytää se kerä...Eikä ole säilöttynä ainakaan samaan paikkaan kuin kuvan Cortinat ja Juvelit (tweed-lanka on jo käytetty), mutta sehän nyt olisikin turhan helppoa.

Tästä sukasta tulee muuten (vaikka itse sanonkin) kaunein ja hienoin sukka, mitä koskaan ikinä olen tehnyt.

BTW inhoan syvästi tätä suomalaiskansallista tapaa, ettei itseään voi kehua!! Oikeesti, musta pitää olla jokaisen oikeus vähän kehaista jos jokin on onnistunut omasta mielestään (joka ei välttämättä vielä täytä toisten kehumiskynnystä). Miks ihmeessä me jatkamme muinaista tapaa vain aina vähätellä omia tai oman lapsen tekemisiä??? Varsinkin tuo lasten vähättely sieppaa tosi paljon!! Minusta ihan JOKAISEN lapsen pitäisi saada oikeus olla erityinen ja paras. Kyllä se elämä sitten myöhemmin kerkiää opettamaan kylmiäkin tosiasioita.

Ei tietenkään kehumisessa tarvitse ylikään mennä, onhan sekin ärsyttävää jos kokoajan kehuu ja retostelee. Mutta saa sitä olla itseensä/lapseensa tyytyväinenkin!

Kaverin kanssa joskus tässä keskustelimme isovanhempien suhtautumisesta lapsenlapsiin. Hän kertoi kuinka isovanhemmat Y. aina muistivat mainita henkilölle H. kuinka pyöreä hän on ja ettei tulisi enää ottaa pullaa lisää. Minusta (ja kaverinkin mielestä) isovanhempien tehtävä on olla aina lapsen puolella. Heille lapsen pitäisi olla täydellinen juuri sellaisena kuin hän on, kaikkine vikoineen. Ei niitä läskejä tarvitse muistuttaa, kyllä ne itsekin näkee ja tuntee. Isovanhempien tehtävä olisi kertoa ja osoittaa lapselle että rakastavat häntä juuri sellaisena kuin hän on ja että heistä juuri tämä lapsi on aivan täydellinen. Ja ei sitten tarvitse vertaillakaan kehenkään! Ugh!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpä tulin korjaamaan että Hili voitti minun blogini arvonnassa... Korjailin hiukka tekstejä jos se nyt sanottaisiin selkeämmin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Totta puhut kehumisesta. Joskus on adjektiivien yhteydessä otettu oppilaiden kanssa kehumisharjoitus - on muuten vaikeaa, oppilaita naurattaa ihan älyttömästi...

Anonyymi kirjoitti...

Sormet on tänään huonot kirjottamaan... osoite jäi...