tiistaina, elokuuta 08, 2006

Kunnon helle! ja muuta valitusta

Ihan tyhmää! Kerrankin sain aikaiseksi laitella kuvia koneelle, ihan tätä postauksta varten...ja sitten se juuttaa blogger ei suostu toimimaan! Eli ei kuvia sitten tälläkään kertaa! *huoh*

Seuraavaksi seuraa sekalaista selontekoa, ei kronologisessa järjestyksessä.

Kenkävero
Lauantai 5.8. 2006 Mikkeli. Kuuma kesäpäivä. Villaa. Ihania pellavavaatteita.



Hiirola; Pirtin kerhäämö
Maanantai 7.8.2006 melkein Mikkeli. Tosi kuuma kesäpäivä. Villaa. VILLAA!! Paratiisi!! Ale lankoja 20e/kilo ja ale hahtuvia 35e/kilo. Hahtuvaa 52e/kilo.






Kouvola
no siinä kävi niin, että..
läksimme pojan kanssa perjantaina sen verran viimetipassa junalle, ettei millään koivilla olisi loikkimalla kerinnyt asemalle ennen junaa. Koska taksilla ajeleminen maksaa (arvio meiltä asemalle "jopa"6-7e) me sitten mentiin omalla autolla. Ihan jees idea - siltä se ainakin tuntui.

Kerittiin ostamaan lippu ja junaankin vielä ennätettiin. Riihimäellä vaihdettiin junaa ja soittelin miehelle, että mentiin Toijalan asemalle junalla...että hänen pitäisi sitten hakea auto asemalta. Matka ei ole pitkä, samalla voi koiraa vähän ulkoiluttaa.
Tarkoitus oli, että mies ajelee koiran kanssa autolla (meidän perässä) illalla Kouvolaan.
Erityisen käteväksi tämän teki siis se, että menin sillä autolla asemalle, laitoin avaimet taskuun ja hyppäsin junaan. Oli BTW sattumalta The Ainoat avaimet. Selvää säästöä tämä kun ei ajele taksilla. ;o)

Minä siitä sitten mainoksen tavoin soittelemaan numerotiedusteluun, että tarttis löytää Kouvolan vr:n ja matkahuollon numerot. Rautatiellä kysyivät heti, joko olen ohittanut Riihimäen. No tottakai olen. He ei voi sitten oikeastaan mitään tehdä asian hyväksi.
Sitten asetin kaikki toiveeni Matkahuollon numerolle. Katsastivat tilannetta (vuoroja) ja eivät antaneet toivoa Toijalalle. Onneksi kuitenkin sain avaimen lähetettyä Tampereelle. Mies ilahtui.

No junassa huomasin, että meillä molemmilla oli aika kelvottomat kengät (pojalla ja minulla) ja ajattelin käydä katsomassa josko alesta sattuisi löytymään uudet sandaalit. Löytyi. K-kengässä oli kampanja; osta kahdet, maksa yhdet. JES! Mun 69e+pojan 50e oli sitten yht. vain sen 69e. Ja oli muuten tosi hyvät kengät, molemmat laitettiin uudet kengät jalkaan ja niillä jaksettiin myöhään yöhön asti (vaikka oli uudet, ei edes hiertäneet yhtään). Poika ei mökilläkään olisi suostunut käyttämään vanhoja, uusia vain. Minun kipeä koipenikaan ei protestoinut uusia jalkineita.

Sitä kenkäkauppaa etsiessä jotenkin vain satuin löytämään (ihan vahingossa...no ehkä ihan vähän olin vinkkiä katsonut netissä) kaksi lankakauppaa. Tein muutaman vaihtokaupan (he sai rahaa ja minä lankaa).
Meillä oli matkatavaraa sen verran paljon (=painavaa), että kehoittelin poikaa juomaan runsaasti (katsos kun ajattelin, ettei Kouvolassa lainkaan myydä mehuja). Lankaa tosin pystyin ostamaan, kun ei se nyt niin paljon paina. ;o)

Tykkimäki
Tykkimäki oli ihan kiva paikka minusta, pojasta se oli TOSI kiva paikka. ”Fiksu homma, että ovat tehneet semmosen. Ja se väärinpäin talo oli tosi kiva.” Poika voitti arvalla 2 pesulappua, mikä oli hyvä –en ole ikinä pessyt niin likaista lasta! Mutta pääasia, että kivaa oli.

Mökkeilyä
Koska mitään ei kannata tehdä liian aikaisin, olin varaamassa meille mökkiä torstaina. Eipä järin montaa vaihtoehtoa ollut jäljellä –kummallista. Tykkimäki campingiä en tosin edes kysynyt, halusimme vähän rauhallisemmalta paikalta leiripaikkaa.

Ensimmäinen viikonlopun vapaa mökki oli Juvalla. Sinne siis.
Tiedot mökistä ja sen varustetasosta oli vähän vähäiset, muttei haittaa.
Mökki oli pieni ja hmmm...perinteinen...siis sellainen, mikä on ollut ehkä tavallinen –60 –70 luvulla. Alkuperäiskunnossa. Ei juoksevaa (ei edes kävelevää) vettä, juomavesi haettava kaivosta (tai siis kaivosta, jos sattuu osaamaan käyttää sitä. Ne, jotka ei kaivosta saa vettä, voi hakea sitä "päätalosta") ja pesuvesi järvestä, ei sisävessaa, käytännössä ei säilytystilaa (siis ei lähellekään riittävästi)...
MUTTA paikka oli IHANA!! Rauhallinen ja todella kaunis! Järvi oli matala ja sorsat nälkäisiä. Just perfect!

Lähdimme maanantaina kotia kohden. Ajeltiin silleen leppoisasti, pysähdeltiin usein ja riideltiin ja mökötettiin. Kaikilla oli tukalan kuuma!
Ihanaa päästä kotiin. Poika ensimmäisenä kylmään suihkuun ja syömään. Meillä ei ollut kotona juurikaan mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta onneksi kaapissa oli 1 lihapullasäilyketölkki ja perunamuusijauhetta. Lämmitin pöperöt. Kysyin pojalta, miltä maistuu
Poika: tosi hyvältä!
minä: onko parempaa vai huonompaa kuin yleensä äidin laittama ruoka?
Poika: PAREMPAA! Tosi paljon parempaa!

Tjaaah! Että niin hyvä kokki minä olen, että tölkkilihapullat ja jauheperunamuusi hakaaa mennen tullen! ;o)

Muutenkin oli kiva palata kotiin...illalla huomasin kyllä lapun, että meillä on vesikatkos seuraavana päivänä (taloyhtiössä tehdään putkiremppaa), mutta kerkisin jo kokonaan unohtamaan asian. Muistin sen sitten kyllä siinä vaiheessa, kun tänään olisin suihkuun halunnut.
Kiva olla viikonloppu vedettömissä mökkioloissa ja palata sitten kotiin vedettömiin oloihin. Mökillä sentään pääsi peseytymään.

Tästä tulee ”vähän” pitkä postaus, mutta olen kerinnyt keräämään itseeni niin paljon asiaa, että pakko on päästä välillä purkamaankin.

Tää vanha koira on oppinut uuden tempun!
Muistelen, että joskus jossain koulussa tai jossain olisi ollut puhetta, miten kannattaa kirjoneulonnassa toimia jos tehdään kahdella värillä aina 1 o per väri (=kapeat pystyraidat).

Oppi ei silloin tuntunut koskevan minua lainkaan, mutta nyt kun sen keksin itse, niin sehän on varsin järkevää. Eli tuohan siis kannattaa neuloa niin, että ensin neulotaan ensimmäisellä värillä koko kerros, toinen väri nostetaan neulomatta. Seuraavalla kerroksella neulotaan sitten vain tämä toinen väri ja ensimmäisen silmukat poimitaan neulomatta. Näin ei tule niin paljon langankiertoja ja lankavetoja...eikä reikiä. COOL!

Toinen uusi temppu, jonka olen oppinut on sukan neulominen ”väärin päin”, eli kärjestä alkaen. Tälleen sukan tekeminen on minusta huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin resorista aloittaen.
Kiitos Kristel hyvästä ohjeesta!!! Ohjeen kantapääkin on muuten minulle uusi ja minusta huomattavasti paremman mallinen kuin ”tavallinen”.

Arpajaispalkinto perillä rooralla. Kuvaa en sitten saanut otettua, mutta paketissa oli sammakkopipo, kaksi kerää turkoosia teddyä ja niille sopivat puikot.

Olen kerran elämässäni (aiemmin) voittanut arvonnassa, silloin voitin autokaupan arvonnasta mopon. Oli "hieman" koomista voittaa mopo ja erittäin raskaana olevana mennä sitä noutamaan.
Nyt voitin toisen kerran ja tällä kertaa ihan varmasti jotain kivempaa!

Ei kommentteja: